28 Ağustos 2009 Cuma

MANTARLI DEREOTLU PİLAV


Şimdiye kadar mantarla ne yaptıysam beyendim.Bazen patlıcanlı mantar dolması yaptım, bazen mantar sote yaptım ,bazende çorbasını , salatasını bu seferde pilavını denedim ve ailecek çok sevdik.(yeşil yazılara tıklayarak tariflere bakabilirsiniz) Bu pilavın iftar sofralarına da yakışacağını düşünüyorum.Ben mantarı hazır kavanozda konserve olarak satılandan kullandım bu yüzdende pirinçle beraber kavurdum.Plastik tabakta satılandan alırsanız doğradıktan sonra limonlu suda haşlayıp ,süzüp ,kurulayın ,bir tavada 2 kaşık sıvıyağ ile kavurunki rengi biraz sarı olsun.Tarifim 6 kişiliktir.

MALZEMELER:

2 çorba kasesi pirinç
200 gr.kadar mantar
1 yemek kaşığı tereyağ
biraz sıvıyağ
3 çorba kasesi su
tuz
bol dereotu
bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Pirinci ayıklayıp derin bir kaba alın üzerini üç parmak geçecek şekilde sıcak su ve bir çay kaşığı kadar tuz atıp onbeş yirmi dakika bekletin.Daha sonra süzüp bir kaç kez yıkayın.Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.Tencereye tereyağ ve bir iki yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup eritip pirinçleri ve mantarları katın beş altı dakika kadar kavurun.Üç kase su katıp ,tuzunu ekleyip limon suyu damlatıp pişmeye bırakın.Üzeri gözenek gözenek olunca pişmiş demektir.Altını kapatınca ince ince kıyılmış dereotlarını katıp tencereye kağıt havlu koyup kapağını kapatın on beş dakika demlenmeye bırakın.Güzelce karıştırıp servis edin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder