18 Ağustos 2009 Salı

Yaz Bitmeden Nescafeli Parfe!

Neden ağustosun ortasını bekledim acaba? Üniversite yıllarından beri yapıp afiyetle yediğim bu parfenin tarifini niye daha önce yazmadım? Özellikle kahve sevenlerin beğeneceğine emin olduğum bu parfeyi yaz bitmeden siz de yapın, mesela önümüzdeki günlerde oturacağınız iftar sofraları için..



Malzemeler:
3 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2 tatlı kaşığı nescafe
2 su bardağı soğuk süt
1 paket (90-100 gr.) kakaolu bisküvi
fındık kırığı

Krem şantiyi 1,5 bardak sütle hazırlayın. Kalan yarım bardak süte nescafeyi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta ve şekeri iyice çırpın ve bu üç karışımı birbirine karıştırın. Ufalanmış bisküvileri ve fındık kırığını da ilave ettikten sonra servis kabına dökün. Derin dondurucuda 3-4 saat bekledikten sonra servise hazırdır.

* Parfeyi benim bu sefer yaptığım gibi pasta şeklinde yaparsanız cam bir salata kasesi, farklı bir görünüm için de baton kek kalıbı kullanabilirsiniz.

Sos malzemeleri:
1 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı şeker

Bir cezvede hepsini karıştırıp ocağın üzerinde kaynatın. Parfe buzluktan çıkınca üzerine dökün.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder