11 Ağustos 2009 Salı

YOĞURTLU KABAK SALATASI

Malzemeler
  • 4 ortaboy kabak
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt yada 5 yemek kaşığı kase yoğurdu
Yapılışı
Kabakların kabuklarını soyalım yada bıçakla tıraşlayalım ve rendeleyelim.Tavamıza yarım çay bardağı sıvıyağımızı alalım ve kabaklarımızı ekleyelim,yeteri kadar tuz atalım, sarımsaklarımızı soyup küçük küçük doğrayıp ekleyelim (sarımsakları kabağa ekleyip ikisini birden kavurduğumuzda sarımsağın hoş aroması çıkıyor,yoğurda koyduğumuz sarımsak pişmediği için yediğimizde nefesimiz kokuyor siz arzu ederseniz yoğurdada ekleyebilirsiniz).Kabaklarımız önce sulanacaktır,suyunu çekene kadar kavuralım ve servis tabağına alalım.Yoğurdumuza bir miktar su ekleyip sulandıralım ve kabak kızartmamızın üzerine dökelim.Arzunuza göre süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder