23 Ağustos 2009 Pazar

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Hafif pratik iftar için ideal bir tatlı ...
Malzemeler:
250 gram tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz
MUhallebesi İçin:
Ben hazır sakızlı muhallebi kullandım.
Evde hazırlamak isterseniz;
1 kilo süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
damla sakızı
1 poşet kram şanti
Yapılışı:
Tavamıza margarin şeker kadayıf ve fındığımızı koyar rengi değişene kadar kavururuz.(Kavruldukça uzun birbirine geçmiş kadayıflar birbirinden ayrılıp ufalanıyor.)
Muhallebimizi pişiririz.Muhallebimiz pişip soğuduktan sonra krem şanti ilave eder çırpıcı ile çırparız.Muhallebimizde kadayıfımızda soğuk olucak.Bir kat tepsinin altına kadayıf döşer üzerine muhallebiyi dökeriz.Üzerine kalan kadayıfın yarısını dökeriz.Buzdolabında soğumaya bırakırız.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder