5 Ağustos 2009 Çarşamba

SEBZELİ TAVUK BAGET

Malzemeler
  • 8 adet tavuk baget (Kişi sayısına göre kullandım)
  • 2 ortaboy havuç
  • 2 ortaboy patates
  • 2 adet çarliston
  • 1 kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
Yapılışı
Önce bagetlerimizi ocakta tütsüleyelim ve iyice yıkayalım.Tencereye su koyalım,su kaynayınca bagetlerimizi içine atalım,bir iki dakika kaynatıp bir kenara alalım ve derilerini çıkaralım (bu kaynatma işlemini bagetlerin derilerini almak için yapıyoruz,siz derisiyle pişirmek isterseniz bu işlemi yapmayın) Havuçları,patatesleri,çarliston ve kırmızı biberimizi uzunlamasına sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayalım.Ayrı bir tencereye elma dilimi doğradığımız havuçlarımızı bir miktar yağ koyarak biraz kavuralım patateslerimizi de ekleyelim bir süre kavuralım,biberlerimizi,soğan,sarımsak ve derilerini aldığımız bagetlerimizide tenceremize alalım bir süre daha kavuralım ve yeteri kadar suyunu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder