14 Ağustos 2009 Cuma

KARALAHANA DOLMASI

Herkese mutlu bir haftasonu dilerim.Geçenlerde yaptığım ,yayınlanmayı bekleyen bu sarmalarımın tarifini verip kaçıyorum.

MALZEMELER:

Yarım kg. gelecek kadar karalahana
2 çay bardağı zeytinyağı
4 büyük soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı salça
2 adet kesmeşeker
2 tatlı kaşığı nane
2 su bardağı prinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 limon suyu

YAPILIŞI:
Önce karalahana yapraklarını yıkayıp , saplarını kesip kalın , damarlarını çıkarıp suda yumuşayana kadar haşlayın,süzün.Diğer tarafda içini hazırlayın.Tencereye zeytinyağı ,küp küp doğranmış soğanları,fıstık ve kuş üzümünü koyup kavurun.Sonra salça, ve prinç katın ,diğer malzemeleri ilave edip 1 su bardağı su koyun , su çekince iç hazır oldu.Tuzunu yine siz ayarlayabilirsiniz ben bir tatlı kaşığı dedim ama .İç malzememiz soğuyunca sarın ve derin bir tencereye dizin.Üzerine zeytin yağı ve yarım limon suyu sıkın.Üzerini fazla aşmayacak şekilde su koyup bir tabak kapatarak pişirin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder