10 Ağustos 2009 Pazartesi

ETSOTE VE PATATES PÜRESİ

İşte benim favori yemeğim et,içinde et olan bütün yemekler fovorimdir aslında.
Malzemeler
  • Yarım kg.kuşbaşı et
  • 1 ortaboy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 ortaboy domates
  • 1 çay kaşığı kekik,tuz,karabiber
Yapılışı
Etimizi yıkayalım ve yarım çay bardağı su ekleyerek ocağa alalım,kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.Etimiz suyunu çektiği zaman etimiz pişmiş olacaktır,kuru soğanlarımızı uzunlamasına doğrayıp ekleyelim sonra biberleri doğrayıp ekleyelim,karıştıralım.Soğan ve biberlerimiz yumuşayınca domateslerimizi küp küp doğrayıp ekleyelim,tuzunu ayarlayıp domateslerimiz yumuşayınca ocaktan alalım.Yanında patates püresi ile servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder