8 Ağustos 2009 Cumartesi

MISIRLI PİLAV

İşte bir pilav tarifi daha,bir insan pilavı bu kadar sevebilir.Siz pilav severlerdenmisiniz :)

Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • tuz,bir kaç damla limon suyu
Yapılışı
Ön hazırlık olarak pirincimizi ,elimizi yakacak sıcaklıkta olan tuzlu su ile ıslatalım yarım saat kadar bekletelim ve iyice yıkayalım.Tenceremize tereyağımızı ve margarini (margarin kullanmak istemiyorsanız 2 yemek kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz) alalım ve pirincimizi ekleyelim,bir kaç dakika kavurup mısırımızı ekleyelim ve 2 su bardak sıcak suyunu ilave edelim, tenceremizin kapağını kapatalım,pilavımızın üzeri göz göz olana kada pişirelim.Pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu ile kapatalım ve dinlenmeye alalım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder