31 Temmuz 2009 Cuma

SUSAMLI TAVUK

MALZEMELER:

Yarım kg. kuşbaşı tavuk eti
4 -5 yemek kaşığı sıvıyağ
bir tatlı kaşığı soyasosu
bir yemek kaşığı susam
kırmızıpulbiber
karabiber
tuz

YAPILIŞI:

İri kuşbaşı olarak doğrattığınız tavukları sıvıyağ ile bir tencereye alın,biraz pişirin.Soyasosunu ilave edin.Baharatları arzu ettiğiniz ölçüde ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.Tuzunu kontrol edip öyle tuz ekleyin çünki soyasosu tuzludur.Pişmesine yakın susamları döküp bir iki dakika daha pişirip altını kapatın.Yanında pilav yada patates kızartmasıyla servis yapın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder