10 Temmuz 2009 Cuma

DALYAN KÖFTE

Doğum günü menümü tanıtmaya dalyan köfteden başlıyorum.
Malzemeler
  • 1 kg.kıyma
  • 4 yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 3 dilim ekmek
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz,karabiber
  • 3-4 çorba kaşığı süt
Yapılışı
Öncelikle 2 yumurtayı katı kıvamda haşlayalım.Kıymayı çukur bir kaba alalım,kuru soğanı rendeleyelim,maydanozu ince ince kıyalım,2 yumurta,kimyon,ekmek,tuz ve karabiberi kıymaya ekleyip iyice yuğuralım3-4 kaşık sütümüzüde ilave edelim ( eğer ekmeklerinizi ıslatıyorsanız süte gerek yok yada ekmeklerinizi sütle ıslatın ) Yoğurduğumuz kıymaya dikdörtgen şekil verip haşlayıp soyduğumuz 2 yumurtayı ( bu ölçülerde 3-4 haşlanmış yumurtayı alır ama biz haşlanmış yumurtayı çok sevmediğimiziçin ben 2 tane kullandım ) ortasına yerleştirelim ve rulo yapalım,yağladığımız fırın tepsisine koyup 180 derecelik fırında pişirelim.Fırından alınca küçük bir tavada 1 çorba kaşığı salçayı biraz sulandıralım ve az bir yağla kavurarak bir sos elde edelim,köftemizin üzerine dökelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder