22 Temmuz 2009 Çarşamba

KUŞBAŞILI PATLICANLI BÖREK

Sevgili arkadaşım Bahar'ın tarifi.Benim gibi kırmızı et sevenlerdenseniz eğer mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
  • 1 kg.yufka
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemeleri
  • 2 adet patlıcan
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 ortaboy kuru soğan
    Yapılışı
Öncelikle etlerimizi yıkayıp tencereye koyalım,üzerine yarım bardak su koyup, kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım.Diğer tarafta patlıcanlarımızı alacalı soyup küçük küpler şeklinde doğrayalım,kuru soğanı yemeklik doğrayalım.Etlerimiz yumuşayınca (bu aşamada etlerimiz suyunu çekmiş durumda olur,hala suyu varsa ve etlerimiz pişmişse kapağı açık şekilde 1-2 dakika pişirelim hemen suyunu çekecektir) soğanlarımızı ve doğradığımız patlıcanları ekleyelim,pişmeye bırakalım.Pişen harcımızın tuzunu ekleyip,kenara alıp soğumaya bırakalım.
Derin bir kabın içinde yumurta,yoğurt,sıvıyağ ve sütü çırpalım.Yağladığımız fırın tepsisine yufkalarımızın birini yayalım,üzerine yumurtalı harcımızdan sürelim,tekrar yufka serip yumurtalı harçtan sürelim,3. yufkayı serip yumurtalı harçtan sürüp patlıcanlı,etli iç harcımızı yayalım,geri kalan 3 yufkayada aynı işlemi yaparak yumurtalı harcımızı bitirelim.170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder