16 Temmuz 2009 Perşembe

BEZELYELİ PİLAV



Malzemeler
  • 2 su bardağı prinç
  • yarım çay bardağı şehriye
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Ön hazırlık olarak pilavımızın 2 su bardağı pirincini sıcaklığını hissedeceğimiz derecede olan tuzlu suda 20-25 dakika kadar bekletelim ve iyice yıkayalım.
Tenceremize yağlarımızı koyup eritelim ve şehriyemizi ekleyerek kavurmaya başlayalım, şehriyeler pembeleşince prinçimizi ekleyelim,tuzunuda atıp bir iki dakika kavuralım ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim ( ayrıca şehriye miktarı olan yarım çay bardağı kadar suyuda ekleyelim ) Pilavımızı sade yapacaksak 1 e 1 ölçüde su kullanmalıyız.Üzerine 1 çay bardağı bezelyeyide ekleyip kısık ateşte prinçler göz göz olana kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerine bir kağıt havlu kapatarak dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder