3 Temmuz 2009 Cuma

GALETA UNLU POĞAÇALAR VE BÖRÜLCE SALATASI


Herkese Hayırlı Cumalar.....
Sevgili Hatice' ye ait http://www.portakalagaci.com/oburcuk/hamur_ileri/ bir lezzet ile karşınızdayım.Ağızda dağılan kıtır kıtır nefis bir poğaça....Ve yaz günlerinin vazgeçilmezlerinden olan taze börülce salatası ekşiyi çok sevdiğim için hiç bir salata çeşidine hayır diyemiyorum.Salataya gösterdiğim özeni akşam yemeğine göstermiyorum.(GÖSTEREMİYORUM):))))
GALETA UNLU POĞAÇA
Tarifi Sevgili Hatice'nin sayfasında paylaştığınla aynı tek farkı ben iç malzemesini patates değilde lor kullanmam oldu.
Malzemeler:
  • 1 paket tereyağı /margarin, oda sıcaklığında
  • 2 yumurta, 1 tanesinin akını ayırın
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un
  • üzerine:
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • yumurta akı
  • YAPILIŞI:
  • Hamur malzemelerini yoğurup kulap memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı lor koyup
  • yuvarlak şekil verin.
  • Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin.
  • 190C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin.


BÖRÜLCE SALATASI
  • Yarım kilo taze börülce
  • 1 adet kuru soğan(piyazlık doğranmış)
  • 1 adet domates
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağ
  • limon
  • tuz
    Hazırlanışı:
  • Taze börülcelerimizi güzelce ayıklayıp yıkayıp su dolu tencerede haslıyoruz. Haşlama suyuna tuz da koyabiliriz. Haşlandıktan sonra suyunu guzelce süzüyoruz.Ezilmiş sarımsak yada rendelenmiş sarımsak zeytinyağ ve limonla börülcelerimizi kabında harmanlıyoruz.Son olarak üzerine ufak küler halinde doğradığımız domatesimizi piayazlık soğanımızı ve yuvarlak dilimler halinde kesilmiş kornişon turşularımızı ilave ediyoruz.Afeyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder