31 Temmuz 2009 Cuma

KAYISI MARMELATI


Artık kış hazırlıkları yavaş yavaş başlıyor.İşte bunlardan biri.Kaysı reçelini yada marmelatını ben çok sevmiyorum ama evdekiler sevdiği için yapıyorum.Ben reçel olarak sadece çilek reçelini ve marmelatını tercih ederim ama diğerleride sofraya ve damağımıza değişik tatlar veriyor.Bu kaysıları canım arkadaşım Bilge memleti olan Denizliden annesinin bahçesinden getirmiş bize.Teşekkür ederim canım arkadaşım.
Malzemeler
  • 1 kg kayısı
  • 1 kg şeker
  • Yarım limon
Yapılışı
Kaysılarımızı yıkayalım ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım ve tenceremize alalım üzerine 1 kg.şekeri döküp 10-12 saat bekletelim. Bu sürede suyunu salacaktır.Tenceremizi ocağa alalım ve yarım limonun çekirdeklerini alıp ikiye bölelim ve reçelin içine atalım.Kaynatmaya başlayalım,kaynamaya başladıktan5-6 dakika sonra kıvamı koyulaşmaya başlayacaktır,limon parçalarını içinden çıkartıp,kaysılar iyice parçalanıncaya kadar blenderden geçirelim ve tekrar kaynamaya bırakalım.Kıvamına gelince ocaktan alalım.
Reçelin kıvamı kişile göre değişir,kimi reçeli çatalla yenecek kadar koyu sever,kimi de ekmek banıp yemek ister.İşte ben ekmeği banıp yemeği severim çok koyulaşmış reçel yada marmelat sevmem.Burada koyuluk miktarı size kalmış,istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için bir çay tabağına 4-5 damla reçel alın ve soğuyunca kıvamını kontrol edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder