28 Temmuz 2009 Salı

FİNCANDA KEK


Sevgili arkadaşım Hatice'nin,lezzetli bir tarifi daha.Kendisine ait olan örgüçantam sitesine gitmek için burayı ,buradaki diğer tariflerinide görmek için burayı tıklayın.

Bu tarifi yagmur kokusu arkadaşımdan öğrendim ve uyguladım pastahanelerdeki ile aynı lezzette oluyor. artık kolayıma geldi kalıp yerine fincanda yapıyorum.
Malzemeler
  • 1yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao(sade yaparken kakao yerine bir yemek kaşığı un fazla koydum)
  • 1pk. vanilya
  • 1pk. kabartma tozu
  • Türk kahvesi fincanı
  • Bu ana tarif ben ayrıca içine portakal kabuğu rendeledim ve minik ceviz parçaları attım.
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri çırpıyoruz. fincanları yağlayıp yarısına gelecek kadar malzemeyi koyuyoruz.(isteyen fincanlara kek kağıtlarından kullanabilir.)bir tencereye fincanların yarısı hizasında ılık su koyup fincanları içine yerleştirip ağzı açık olarak orta ateşte suyun kaynamasını bekliyoruz. Su kaynamaya başlayınca kapağı kapatıp tam 20 dk. bekliyoruz.20 dk. sonra altını kapatıp 15 dk. dinlendiriyoruz. Bu sürelere mutlaka uyalım ben sade olanı yaparken yanlışlıkla 1-2 dakika önce açtım fincandan çıkarma sorunu yaşadım.Arzu ederseniz krema ,çikolata sosu vb.leri ile süsleyebilirsiniz. Hatta halka halka kesip süsüleyerek yeni bir görüntü elde edbilirsiniz.
NOT : Ben okurken şaşırmıştım ne zaman fırına vereceğiz diye sormuştum Haticeme :) okuduklarınız doğru fırında değil tencerede ocakta oluyor.Ben denedim,Nescafe fincanları büyük geliyor,türk kahvesi fincanları uygun.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder