12 Temmuz 2009 Pazar

İMAM BAYILDI

Doğum günü menümüzden imam bayıldının tarifini sizlerle paylaşacağım.
Malzemeler
  • 5-6 adet patlıcan ( iri patlıcanlardan seçelim)
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çarliston biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 orta boy domates
  • 7-8 dal maydanoz
  • tuz,bir tutam şeker
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Soğanlarımızı soyup uzunlamasına piyazlık şeklinde doğrayalım 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tavaya koyup kavurmaya başlayalım,sarımsaklarımızıda küçük küçük kıyıp ekleyelim,biberlerimizide doğrayalıp ekleyelim kavurmaya devam edelim,malzemelerimiz yumuşayınca domatesimizi küp küp doğrayıp ekleyelim,maydanozumuzu kıyalım tuzunu ayarlayalım ve ocaktan alalım.
Patlıcanlarımızın kabuklarını şeritler halinde soyalım,iyice yıkayalıp uzunluklarına göre 3 yada 4 parçaya bölelim,içlerini kabak dolması yaparken olduğu gibi oyalım ve biraz tuzlayarak bir kenarda yarım saat kadar bekletelim.(çok fazla tuz atmayalım sadece patlıcanlara yetecek kadar olsun)Kızartma kabımıza yağ koyup ocağa alalım, yağımız kızınca patlıcanlarımızı kağıt peçeteyle kurulayıp kızgın yağa atalım ve heryerini kızartalım.Kızaran patlıcanlarımızı fırın kabımıza alalım ve içlerini soğanlı harcımızla dolduralım,üzerlerine domates yerleştirelim bir çay kaşığı şeker serpelim, yarım çay bardağı kadar su koyup 175 derecelik fırında üzerlerine koyduğumuz domatesler yumuşayıncaya kadar bekletelim.Soğuk servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder