24 Nisan 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI





MALZEMELER
4 adet enginar
250 gram yaprak
2 su bardağı pirinç
4 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Maydanoz, nane, dereotu,
Tuz, karabiber,pulbiber, dolma baharı,
1/5 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatıyoruz.Tencereye sıvıyağı alarak ısıtıyoruz, soğanı ekleyip pembeleştirdikten sonra ayıklanmış kuş üzümü'nü ekleyip bir kez daha çeviriyoruz.iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip biraz kavuruyoruz, 1 bardak suyu ekliyoruz. En son olarak baharatları ,şekeri, maydonozu, dereotu ve naneyi ekleyip hafif suyunu çekene dek pişiriyoruz. Yıkadığımız asma yapraklarını kaynar suya sokup çıkartıyoruz. Enginarları yıkayıp limonladıktan sonra hazırladığımız içten doldurup üzerlerini yaprakla sarıyoruz kalan içle yaprakları sarıyoruz.Tencereye dizmeden evvel dibine 2 -3 adet yaprak döşüyoruz. tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine yarım limon suyu ,2 çorba kaşığı halis zeytinyağı 2 bardak sıcak suyu ve az tuzu karıştırıp döküyoruz .Üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder