16 Nisan 2009 Perşembe

MISIRLI PİLAV

Mısırı bir çok yerde severim salatalarda ,pilavda,pizzada her daim favorimdir.Bu pilavı da geçen gün yaptım sitemde olmadığını görünce hemen resmini çektim.Ölçüleri dört kişilk pilav için veriyorum.

MALZEMELER:

1 çorba kasesi prinç
1,5 çorba kasesi su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu mısır
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Princi üstünü geçecek kadar sıcak suda 20 dakika kadar bekletin( içine bir çay kaşığı kadar da tuz atın).Daha sonra princi yıkayıp süzün.Bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun princi karıştırarak iki üç dakika kavurun.Daha sonra suyunu katın,mısırı ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.Pilavın beyaz olması için içine bir iki damla limon damlatın.Üzeri göz göz olunca kontrol edin piştiyse altını kapatıp tencereye peçete koyup ağzını kapakla örtün 15 -20 dakika dinlenmeye bırakın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder