25 Nisan 2009 Cumartesi

ENGİNAR DOLMASI


ENGİNAR DOLMASI
3 adet enginar
2 adet kuru soğan
pirinç
zeytinyağ
nane
dereotu
maydonoz
1 adet knorr bilyon
Yapılışı:
Pirinçlerimizi bol suda yıkadıktan sonra kuru soğan ve yeşilliklerle ve bir adet elimizle ufaladığımız knorr bilyonla karıştırır ve en son olarakda zeytinyağını ekleriz.Knor bilyon olduğu için tuz kullanmıyoruz.Tüm malzemeyi harmanladıktan sonra yıkayıp içlerindeki tüyü bir yemek kaşığı yardımı ile temizlediğimiz enginarların içini harcımızla doldururuz.İçlerini doldurduğumuz enginarların üzerine zeytinyağ gezdirir ve dilim limonlarla süsleriz ve tenceremize yaklaşık 1,5 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişiririz.Dilerseniz suya 1 yemek kaşığı un ve yarım adet limon suyu kullanarak pişirin hafif limonun ekşisiyle çok daha leziz oluyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder