8 Nisan 2009 Çarşamba

PORTAKAL SUYU İLE TAZE BAKLA



MALZEMELER
500 gram bakla
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 limon
1 portakalın suyu
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, dereotu
Yoğurt
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanır yıkanır , bir kabın içine 2 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyu sıkılıp baklaları bu suyun içine koyarak 15 dakika bekletiyoruz.
Soğan yemeklik doğranır, baklanın yarısı tencereye dizilir doğranan soğanların yarısı ilave edilir, tekrar bakla kalan soğanlar ve iki diş sarımsak küçük doğranıp ilave edilerek üzerlerine yarım limonun suyu sıkılır, sıvıyağ, sızma zeytinyağı, tuz , şeker ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenip üzerine yağlı kağıt kapatılarak karıştırmadan pişmeye bırakılır, suyu az gelirse eklenebilir , ateşten indirmemize yakın bir portakalın suyu sıkılıp baklaların üzerine dökülerek 5 dakika kadar daha kaynatılıp tencerede soğutulur, üzerine dereotu serpilip servis yapılır .
NOT: ben dereotunu yoğurdun içine doğrayıp, baklanın üzerine döküyorum bu şekilde servis yapıyorum çok daha güzel oluyor . Portakal suyu ile ilk defa pişirdim ama evde çok beğenildi tavsiye ederim , mutlaka deneyin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder