12 Nisan 2009 Pazar

PORTAKALLI KEK

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu
1 portakalın kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın, çırpın daha sonra şekeri ekleyip biraz daha çırpın.Sonra yağ ve oda ısısındaki sütü katıp çırpın.İki adet portakalın suyunu sıkın yaklaşık bir su bardağı su çıkıyor bu suyu keke ilave edin,bir portakalında kabuklarını ister minik minik doğrayın istersenizde rendeleyin keke ekleyip kekinizi yine çırpın.Unu ,vanilyayı ve kabartmatozunu eleyerek karışıma ekleyip çırpıp boza kıvamında bir karışım yapın.Bunu yağlanmış kek kalıbınıza dökün.Fırını 175 derecede iki dakika ısıtıp keki koyun ağzını açmadan 50 dakika pişirin.Kekinize bıçak batırdığınızda bıçağa kek bulaşmıyorsa pişmiş demektir.Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder