12 Nisan 2009 Pazar

AYDIN YÖRESİ YUVARLAMA



MALZEMELER
1/2 kilo nohut ( yarım kilo )
300 gram kıyma
1 küçük soğan
1 yumurta
tuz, karabiber, pulbiber
Yeterince un
ÜZERİNE
2 veya 3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Nohut akşamdan soğuk su ile ıslatılır, sabahleyin suyu süzülüp yıkanarak tekrar soğuk su ile ateşe konup pişmeye bırakılır .
Soğan rendelenir suyu sıkılır, yumurta tuz, karabiber , pulbiber ve kıyma yoğurulur azar azar un eklenir, tekrar yoğurulur.Nohut kadar küçük küçük köfteler yapılıp unlanmış tepsiye bırakılır tepsiyi sallayarak köftelerimizin una iyice bulanması gerekiyor . sıvıyağda hazırladığımız köfteleri kızartıp pişen nohutlarımızın üzerine köfteleri ilave ediyoruz . Diğer tarafta erittiğimiz tereyağda 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edilerek biraz kavrulur ,tereyağının yarısı nohutlara eklenerek hep birlikte 10 dakika kadar pişirilir . Piştikten sonra tabaklara konulur , üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür ayırdığımız tereyağ gezdirilerek servis yapılır .
NOT: BU YEMEĞİ NETTEN GÖRÜP DENEDİM KIZIM NOHUT YEMEĞİNİ ÇOK SEVİYOR AMA BU TARİFLE DAHA ÇOK SEVDİ TAVSİYE DERİM DEĞİŞİK BİR LEZZET YOĞURT ÜZERİNE DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIYOR YEMEKTEN SONRA RESİM ÇEKTİĞİM İÇİN TABAKTA YOĞURTLA BEKLEMESİNİ İSTEMEDİĞİM İÇİN YOĞURT 'U AYRI RESİMLEDİM . AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder