21 Nisan 2009 Salı

HAŞHAŞLI KEK

HAŞHAŞLI KEK

Artık kek ve pasta yapmak çok kolay oldu benim için eskiden kek yaparken şeker ve yumurtayı çok iyi çırpmak gerekiyordu.Pasta yaparkende yumurta aklarını kar haline getirirdim ,şeker ve yumurta sarılarını çok iyi çırpardım velhasılkelam çok uğraşırdım.Şimdi ovaleks kullandığım için bütün malzemeleri devamlı kullandığım çok pratik olan kabıma koyuyorum.Fikir vermesi açısından size kendi kullandığım mikser setinden söz edeyim.
Sinbonun karıştırma setini iki sene önce internetten almıştım öyle uçuk bir fiyatada değil 30-35 lira arasıydı.Mikser çalışırken karıştırma kabı kendi döndüğü için ben uğraşmıyorum .Artık tarife geçeyim kekimi etkinliğin ev sahibine gönülden gelen tatlara yolluyorum.



3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
un göz kararı
1 çay kaşığı ovaleks
mavi haşhaş
Haşhaş hariç bütün malzemeleri karıtırma kabına koyuyorum 4dk orta 4dk hızlı ayarda çırpıyorum,en son bir yemek kaşığı kadar haşhaşı ekleyip kaşıkla karıştırıyorum, kalıba döküp ısıtılmış fırında pişiriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder