22 Nisan 2009 Çarşamba

ÇİLEKLİ TAVUKGÖĞSÜ

MALZEMELER:

1 kg.süt
2 su bardağı un
2.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı çilek
3 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
üzeri için çilek

YAPILIŞI:

Yağı tencereye alın unu katıp biraz kavurun daha sonra sütü ve şekeri ekleyin vaniyayı katıp karıştırarak pişirin.Altını kapatıp blenderden çekin ki pütürlü kalmasın daha sonra büyük kare borcama dökün.Diğer tarafta yıkanmış çilekleri robottan çekip püre yapın içine pudraşekeri ve nişastayı katıp bir kaç dakika pişirin sütlü karışımın üstüne dökün.Çileklerle süsleyip dolaba kaldırın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder