MALZEMELER
2 adet haşlanmış patates
1 adet havuç
1 adet salatalık
2 yeşilbiber
2 adet taze sarımsak
2 adet yeşil soğan
10-15 adet kornişon turşu
Tuz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı yoğurt
Pancar turşusu
Roka, maydanoz( süslemek için )
YAPILIŞI
Haşlanmış patatesler ve havuç rendelenir, salatalık kabuğuyla rendelenip suyu sıkılır, yeşilbiberler, taze soğan , sarımsaklar ve kornişon turşular, küçük doğranır, tuz, karabiber ve pulbiber hepsi harmanlanır yoğurt ilave edilip karıştırılır . Bir kasenin içine streç serilir pancar turşusu yerleştirilip üzerine hazırlanmış salata yerleştirilir dolapta bir süre bekletilip servis yapacağımız tabağa ters çevrilip maydanoz ve roka ile süslenip servis yapılır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder