14 Nisan 2009 Salı

MANTARLI TAVUK

Bu tarif ile MAGGİ sponsorluğunda düzenlenene Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına katıldım” ve “Yarışma ayrıntıları için http://www.hamaratabla.com



TAVUKLU MANTAR

½ tavuk veya istenilen miktarda

1 paket mantar (400gram)

1 kuru soğan

3-4 diş sarımsak

2 adet yeşil biber

1 adet domates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay fincanı tavuk suyu

Yarım limon

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber, kekik, pulbiber

YAPILIŞI

Tavuk yıkanır, haşlanır, didiklenir , tuz , karabiber ve kekik eklenerek hepsi birlikte harmanlanır .

Mantarlar yıkanıp limonlu suya atılır sudan çıkartılıp , küçük parçalara bölünür . su koymadan üzerlerine az miktarda tuz eklenir, kendi suyunu çekene kadar pişirilir, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilir. Kuru soğanlar yemeklik doğranır, sarımsaklar ve yeşil biberler küçük doğranır, mantarlara eklenir hep birlikte kavrulur, 1 domatesin kabukları soyulur küçük küçük doğranır, mantara eklenerek biraz kavrulur . Borcama dökülür , üzerine didiklediğimiz tavuk etleri yerleştirilip kaşar rendesi serpilir 1 çay fincanı tavuk suyu üzerine dökülür , soğuk fırında 180 derecede istenilen şekilde kızartılıp sıcak servis yapılır .



NOT : Bu mevsimde kış sebzeleri bitiyor yaz sebzeleri turfanda ne pişireceğiz diye düşünüyoruz . Bu lezzetli yemeği tavsiye ederim, mutlaka deneyin afiyet olsun .

NOT : HAMARAT ABLA MAGİ FIRINDA TAVUK YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ ÇİN GÜNCELLENMİŞTİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder