Bu tarif ile MAGGİ sponsorluğunda düzenlenene Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına katıldım” ve “Yarışma ayrıntıları için http://www.hamaratabla.com”
TAVUKLU MANTAR
½ tavuk veya istenilen miktarda
1 paket mantar (400gram)
1 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay fincanı tavuk suyu
Yarım limon
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
YAPILIŞI
Tavuk yıkanır, haşlanır, didiklenir , tuz , karabiber ve kekik eklenerek hepsi birlikte harmanlanır .
Mantarlar yıkanıp limonlu suya atılır sudan çıkartılıp , küçük parçalara bölünür . su koymadan üzerlerine az miktarda tuz eklenir, kendi suyunu çekene kadar pişirilir, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilir. Kuru soğanlar yemeklik doğranır, sarımsaklar ve yeşil biberler küçük doğranır, mantarlara eklenir hep birlikte kavrulur, 1 domatesin kabukları soyulur küçük küçük doğranır, mantara eklenerek biraz kavrulur . Borcama dökülür , üzerine didiklediğimiz tavuk etleri yerleştirilip kaşar rendesi serpilir 1 çay fincanı tavuk suyu üzerine dökülür , soğuk fırında 180 derecede istenilen şekilde kızartılıp sıcak servis yapılır .
NOT : Bu mevsimde kış sebzeleri bitiyor yaz sebzeleri turfanda ne pişireceğiz diye düşünüyoruz . Bu lezzetli yemeği tavsiye ederim, mutlaka deneyin afiyet olsun .
NOT : HAMARAT ABLA MAGİ FIRINDA TAVUK YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ ÇİN GÜNCELLENMİŞTİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder