30 Nisan 2009 Perşembe

GAVURDAĞI SALATASI



MALZEMELER
3 adet ortaboy domates
3 adet sivribiber
2 adet salatalık
3 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
7-8 adet kornişon turşu
Maydanoz, nane
İstenildiği kadar iri çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
1/2 limon suyu, tuz
YAPILIŞI
Kuru soğan yemeklik doğranır, tuzla ovulur, yıkanıp süzdürülür . domatesler 'in kabukları soyulur ,biberler , salatalıklar ve kornişon turşular nohut büyüklüğünde doğranır . Taze soğan, maydanoz, ve nane ince doğanır , nar ekşisi ,sızma zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edilerek harmanlanır . Arzuya göre süsleyerek servis yapılır .
Ben mor lahana salatası ve marul yaprakları ile süsleyip servis yaptım.
not :portakal ağacının tarifiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder