16 Nisan 2009 Perşembe

Çin Mutfağına Merak Saldım

Arkadaşımdan aldığım Çin yemekleri kitabını karıştırıyorum eve gidince.. Son zamanlarda bu mutfağa ilgi duymaya başladık.. Çin mutfağı ile geçen yaz Marmaris'te yediğimiz çıtır tavuk ve yumurtalı pilavla tanıştık. Sonra da İstanbul'da acılı ekşili çorba ve somonlu sushiyi denedik. Sushiyi yemekte çok zorlansam da bu mutfağa ilgim azalmadı, geçen hafta Chinese Express'te yukarıda gördüğünüz menünün tadına baktık.. Daha doğrusu tadına doyamadık..


Sebzeli Çin mantısı.. Kızarmış olmasına rağmen çok hafifti, sebze kıyma ile öyle mükemmel özleşmişti ki sebzenin daha güzel kullanılabileceği bir mutfak var mıdır merak ediyorum..

Çıtır tavuklar sebzeli noodle ile çok güzel bir ikili oluşturuyorlar.. Noodleın içindeki diriliğini kaybetmemiş sebzelerin tadını alabiliyorsunuz, soya sos da çok nefis bir lezzet katıyor..

Eğer siz de Çin yemeklerini seviyorsanız İstanbul'daki restoranlara bu linkten ulaşabilirsiniz.. Ayrıca Çin yemeği pişirme konusunda bana verebileceğiniz tavsiyelere ihtiyacım olacak zira evde bu lezzetleri pişirmeye kararlıyım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder