Malzemelerimiz:
1,5 paket klasik etimek
1 kg yoğurt
4 adet havuç
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 kaşık mısır
4-5 adet salatalık turşusu
3-4 adet közlenmiş biber
tuz,pul biber
Arzuya göre sarımsak..
Hazırlanışı:
- İlk önce etimeklerimizi dikdörtgen borcamımıza diziyoruz.
- Daha sonra üstünü sarımsaklı bol yoğurtla güzelce kaplıyoruz.
- Yarım saat bir saat arası etimeklerin yoğurdu çekmesi için üstünü örtüp buzdolabımızda dinlendiriyoruz.
- Bir tavada rendelenmiş havuçlarımıza tuz atıp sıvı yağda soteleyip etimeklerin üzerine güzelce yayıyoruz.
- Kalan yoğurdumuzu da üzerine güzelce yayıyoruz.
- Mısır ve küçük küçük küp şeklinde doğradığımız salatalık turşumuzu ve közlenmiş biberlerimizi de üstüne güzelce serpiyoruz.
- Sıvı yağda yaktığımız pul biberimizi de üzerinde gezdiriyoruz. Salatamız hazır...
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder