13 Haziran 2012 Çarşamba

ÇİÇEK BÖREK



  • HAMURU ..

  • 1 Su bardağı ılık süt

  • .. Yarım su bardağı ılık su

  • .. Yarım su bardağı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • .. Yarım paket yaş maya

  •  Yarım paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un ..




    • ÜZERİ
    •  Yumurta sarısı
    • ARALARINA ..
    • 50 gram margarin ..
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • .. zeytin ezmesi
    • .. kekik
    YAPILIŞI

    Süt ve şeker bir kaba konulur,üzerine  maya ufalanıp eritilir, maya kabarınca diğer malzemelerde katılıp yumuşak bir hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır .Hamur iki katı olunca elimizi yağlayıp hamuru 3 parçaya bölüyoruz yumurta kadar bir parça ayırıp içeisine zeytin ezmesi sürüp kenarda bekletiyoruz  ddiğer hamuru biri büyük biri daha küçük olacak şekilde 2 parçaya bölüyoruz büyük parça hamuru  5 eşit bezeye ayırın. Bu 5 bezeyi tepsinizin çapından 1-2cm küçük olacak şekilde açınAralarına eritilmiş margarin,sıvıyağ,zeytin ezmesi kekik  harmanlanıp sürülüp üst üste yerleştirilecek (sadece aralara sürülecek)Yağlayıp unladığınız kalıba alın. Üzerini kenarlardan 1cm kalacak şekilde şekildeki gibi 8'e kesin diğer hamuru yaklaşık  5 eşit parçaya bölün  Bezeleri ortaya yerleştirilecek genişlikte açıp aralarına eritilmiş margarin,sıvıyağ,zeytin ezmesi kekik  harmanlanıp sürülüp üst üste yerleştirilecek Üzerlerini şekildeki gibi 8'e kesin ve dışarı doğru kıvırın
    Kestiğiniz parçaları dışa doğru şekildeki gibi kıvırın.
    ,hamur tekrar mayalandırılır,yumurta sarısı   fırça yardımıyla sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir,fırından çıkınca üzerine bir tepsi kapatılıp bir süre bekler.AFİYET OLSUN

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder