Şarap festivaline katılmak için Bozcaada'ya gitmeye niyetlenince sorduk soruşturduk, okuduk araştırdık ve Rengigül Konukevi'nde karar kıldık. Herkesin dilinde Özcan Hanım'ın o meşhur kahvaltı sofrası olunca karar vermek hiç de zor olmadı.
Her tarafı çiçekler ve şirin objelerle bezeli, itinalı ve zevkli bir emeği yansıtan, kuş cıvıltılarıyla dolu bahçenin farklı köşelerinde kurulan kahvaltı sofralarında da misafirler ağırlanıyor..
Birçok açıdan Özcan Hanım ile zevklerimiz benziyor. Kuş objeleri bunlardan biri..
çiçekli tabaklar da diğeri.. Özcan Hanım'ın gül yapraklarıyla süslediği içinde limon kabuğu ve labne olan nefis kahvaltılık favorilerimdendi..
Mercan köşk, kekik ve ada otlarıyla marine edilmiş zeytinyağı Özcan Hanım'ın leziz tariflerinden..
Bütün reçeller Özcan Hanım'ın emeği.. Hepsi birbirinden lezzetli ama favorim elma-lavanta reçeliydi..
Domates, iğde çiçeği, mandalina, yeşil biber, karadut ve incir aklımda kalan çeşitler..
İğde çiçeği reçeli
Her fırsatta büyük keyifle hazırladığım kahvaltı sofralarını blogda paylaştığımı bilen bilir.. Bu sebepten Bozcaada lezzetlerine Özcan Hanım'ın kahvaltı sofrası ile başladım. Sırada yerel lezzetler var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder