malzemeler
- 2 su bardak ilik süt
- 2 tane yumurta beyazi (sarisi üzerine sürmek icin ayirin.
- 1 tane yas maya (40 garamlik )
- 200 gram tere yag
- aldigi kadar un
- 1 su bardak toz seker
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 su bardak cekilmis ceviz
hazirlanisi
- Yumurtayi sarisindan ayirin .
- sarisini pogacanin üzerine sürmek icin ayirin.
- Derin bir kabin icersinde hamurunuzu unu yavasca ekleyerek yugurun.
- Cevizi dise dokunur sekilde kiyip hamurun icersine ekleyin iyice yugurup yarim saat mayalanmaya birakin.
- Mandalina büyüklügünde beze cikartip tepsiye üzerine bastirarak sekillerini verin.
- Yumurtanin sarisini sürüp önceden isitilmis firinda 180 derecede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder