12 Haziran 2012 Salı

CEVİZLİ POĞAÇA








malzemeler
  • 2 su bardak ilik süt
  • 2 tane yumurta beyazi (sarisi üzerine sürmek icin ayirin.
  • 1 tane yas maya (40 garamlik )
  • 200 gram tere yag
  • aldigi kadar un
  • 1 su bardak toz  seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 su bardak cekilmis ceviz
hazirlanisi
  • Yumurtayi sarisindan ayirin .
  • sarisini pogacanin üzerine sürmek icin ayirin.
  • Derin bir kabin icersinde hamurunuzu unu yavasca ekleyerek yugurun.
  • Cevizi dise dokunur sekilde kiyip hamurun icersine ekleyin iyice yugurup yarim saat mayalanmaya birakin.
  • Mandalina büyüklügünde beze cikartip tepsiye üzerine bastirarak sekillerini verin.
  • Yumurtanin sarisini sürüp önceden isitilmis firinda 180 derecede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder