15 Haziran 2012 Cuma

ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI

Bu tombik el bombasına benzeyen kabakları çok seviyorum ,geçen yaz zeytinyağlısını yaptım bu seferde etli doldurdum.Zeytinyağlı girit kabağı dolmasının tarifi burada .
Artık bir zaytinyağlı bir etli yaz boyu yapar dururum:)))

MALZEMELER:

8 adet girit kabağı
200 gr.kıyma
1 adet kurusoğan
1 adet domates
1 kahve fincanı pirinç
2 tatlı kaşığı salça
dereotu
2 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
su

YAPILIŞI:

Girit kabaklarının tepesini kesip yıkayıp içlerini oyun,dışını da alacalı soyun.Bunlar bir kenarda beklerken siz içini hazırlayın.Kıymayı derin bir kaba alın içine kabukları soyulup küp küp doğranan soğan ve domatesi katın.Pirinci yıkayıp süzüp ekleyin.Bir kaç dal dereotunu kıyın.Bir tatlı kaşığı salça ,tuz,karabiber ekleyip elinizle yoğurup hepsini karıştırın.Bu karışımı kabaklara doldurun.Kabakları tencereye dizin.Kabakların yarısına kadar su koyun ,tereyağ katın.Bir tatlı kaşığı salçayı da bir çay bardağı suda inceltip suyuna karıştırın.Pişmeye bırakın.Suyu azalırsa yavaş yavaş eklersiniz.Kabakların tepelerini de tencereye koyup pişirebilirsiniz servisde kapak gibi kullanırsınız.
Afiyetolsun.
Herkese hayırlı cumalar,mutlu haftasonları diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder