Malzemelerimiz:
1 kg havuç
1 paket petit beurre bisküvi(kare bisküvi)
1 paket hindistan cevizi
Yarım su bardağı toz şeker(damak tadınıza göre ölçüyle oynayabilirsiniz)
Arzuya göre fındık veya ceviz koyabilirsiniz..
Hazırlanışı:
- Havuçların kabuğunu soyup rondodan geçiriyoruz.
- Daha sonra şekerle birlikte bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Bisküvileri de rondadan geçirip Havuçlara katıp iyice yoğuruyoruz.
- Ellerimizi sürekli ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Hindistan cevizine buluyoruz.
- 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Havuçlu toplarımız hazır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder