20 Haziran 2012 Çarşamba

Ekmek Tatlısı

Ekmek Tatlısı
Ekmek Tatlısı

Malzemeler


  • 1 ekmek
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı su
Kızartmak İçin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limonsuyu
Süslemek İçin
  • Kaymak
  • Ceviz

Hazırlanışı

Bayat ekmekleri incecik dilimleyelim.Yumurtalarla suyu çırpalım.Ekmekleri önce yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafınıda kızartalım.Önceden hazırladığımız şerbeti sıcak sıcak kızarttığımız ekmeklerin üzerine dökelim.Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır. Kaymak,şanti ve cevizle süsleyerek servise sunalım.

sariyumurta.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder