19 Haziran 2012 Salı

kaşar peynirli mantarlı tavuk yemeği



Malzemeler:
  • 5-6 adet kemiksiz tavuk kalça,
  • 1 paket mantar,
  • 1 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber,
  • 4-5 adet sivri yeşil biber,
  • 1 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Kaşar peyniri rendesi,
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Tavuk ve  mantarları kuşbaşı doğrayın birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin,
  2. Zeytin yağını ve iri doğranmış biberleri ilave edin birlikte biraz kavurun. 
  3. Küp doğranmış domatesleri, salçayı ve sarımsakları ilave edin bir iki çevirin. Soya sosunu ve tuzunu ekleyin 5 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine bol rendelenmiş kaşar peyniri serpin, ocaktan alın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder