24 Haziran 2012 Pazar

VİŞNELİ YAPRAK SARMA...

    Merhaba, bugün size çok güzel bir sarma tarifim var. Vişneli yaprak sarma aslında bir Osmanlı yemeğiymiş. Mayhoş tatları sevenlerin afiyetle yiyeceği  bir lezzet.. Bu aralar bahçemdeki vişneleri değerlendirmek için bol bol vişneli tarifler yapabilirim. Bu da onlardan biri,bence hemen deneyin. O kadar lezzetli ki hemencecik bitti:)))


Malzemelerimiz:
4 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
4-5 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım demet maydanoz
3 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kuru  reyhan 
2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
1 küçük çay bardağı vişne suyu
Asma yaprağı
Tuz
Arzuya göre dolmalık fıstık ve kuş üzümü koyabilirsiniz.(ben koymadım)



Hazırlanışı:

  • Benim yaprağım taze olduğu için, kaynar suda biraz haşlayıp, süzüp soğuk sudan geçirdim.
  • Salamura yaprak kullanırsanız yaprakları biraz soğuk suda bekletip süzüyorsunuz.
  • Kuru soğanları ince ince yemeklik doğruyoruz. Yada rondodan geçiriyoruz.
  • Bir tencereye 1 su bardağı zeytin yağla, salçayı  koyup  pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de koyup iyice kavuruyoruz.
  • 1 su bardağı vişneyi ve vişne suyunu da ilave ediyoruz.
  • Baharatları, tuzu  ve maydanozu da koyup güzelce karıştırıyoruz.
  • Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan harcımızdan yaprakların içine koyup, her sarmanın içine 1 adet vişne gelecek şekilde  sarıyoruz.
  • Sardığımız sarmaları güzelce tencereye diziyoruz.
  • Üzerine 2-2,5 bardak  kadar  su koyuyoruz.
  • Kalan 1 bardak vişneyi üzerine güzelce dağıtıyoruz.
  • Çok hafif tuz serpiyoruz.
  • Üzerine  ters bir tabak yerleştirip kapağını kapatıyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısıp yaklaşık 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder