Malzemelerimiz:
4 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
4-5 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım demet maydanoz
3 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kuru reyhan
2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
1 küçük çay bardağı vişne suyu
Asma yaprağı
Tuz
Arzuya göre dolmalık fıstık ve kuş üzümü koyabilirsiniz.(ben koymadım)
Hazırlanışı:
- Benim yaprağım taze olduğu için, kaynar suda biraz haşlayıp, süzüp soğuk sudan geçirdim.
- Salamura yaprak kullanırsanız yaprakları biraz soğuk suda bekletip süzüyorsunuz.
- Kuru soğanları ince ince yemeklik doğruyoruz. Yada rondodan geçiriyoruz.
- Bir tencereye 1 su bardağı zeytin yağla, salçayı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de koyup iyice kavuruyoruz.
- 1 su bardağı vişneyi ve vişne suyunu da ilave ediyoruz.
- Baharatları, tuzu ve maydanozu da koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan harcımızdan yaprakların içine koyup, her sarmanın içine 1 adet vişne gelecek şekilde sarıyoruz.
- Sardığımız sarmaları güzelce tencereye diziyoruz.
- Üzerine 2-2,5 bardak kadar su koyuyoruz.
- Kalan 1 bardak vişneyi üzerine güzelce dağıtıyoruz.
- Çok hafif tuz serpiyoruz.
- Üzerine ters bir tabak yerleştirip kapağını kapatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısıp yaklaşık 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder