11 Haziran 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Malzemeler
2,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 paket ınstant maya
Bir tutam tuz
Un
İç harç için
1 kase yağlı haşhaş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır eritilir
Sıvı yağ,şeker ve tuz eklenir karıştırılır.
Sıvı karışıma azar azar un ilave edilir hafif ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur yarım saat mayalandırılır
İç malzeme için ezilmiş haşhaş ve sıvı yağ bir kaba alınır iyice karıştırılır
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde beze yapılır
Hazırlanan beze tezgaha alınır üzerine hafif bastırılır ve 1 çorba kaşığı haşhaş ezmesi konur 
haşhaş ile birlikte hamur açılır
Açılan hamur rulo sarılır ve düğüm atılarak şekil verilir.Yada istediğiniz şekli verebilirsiniz
Hazırlanan çörekler yağlanmış tepsiye üzerine yumurta sarısı sürülür
Çörekler yarım saat tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder