21 Haziran 2012 Perşembe

YALANCI LAZ BÖREĞİ



Aslında daha önce yaptığım milföy pastaya çok benziyor ama bu tarifte meyve yok. Birde küçük porsiyonlar halinde olduğu için yemesi daha kolay.  Yapılışı da çok basit, canınız tatlı çektiğinde yarım saatte hazır.

© 1 paket milföy (1000 gr)

Kreması için:
© 2 yumurta
© 1 lt.süt
© 2 yumurta
© 2 su bardağı şeker
© 3 yemek kaşığı (dolu dolu) un
© 2 yemek kaşığı (silme) nişasta
© 1 paket vanilya

Kremanın malzemelerinin hepsini tencereye koyup mikserle çırpın. Tencereyi ocağa koyup devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp, ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.

Milföyleri 4 parçaya bölün, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kabarıp, rengi değişene kadar pişirin. Pişen milföylerin arasına krema koyun, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder