22 Haziran 2012 Cuma

BEZELYE HUMUSU...

    Merhaba bugün size  değişik bir o kadarda lezzetli bir tarifim var. Tarifi Lezzet dergisinden almıştım.  Ölçüsü bize  az geldi  siz isterseniz iki katı yapabilirsiniz.
Malzemelerimiz:
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı yoğurt
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz
üzeri için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı pul biber


Hazırlanışı:

  • Haşlanmış bezelye ve nohutları mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.
  • Diğer kalan malzemeleri de koyup 2-3 dakika kadar robotu çalıştıralım.
  • Servis tabağımıza alıp 1 yemek kaşığı zeytin yağın da yaktığımız pul biberi üzerinde gezdiriyoruz.
  • Humusumuz  hazır.
Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder