15 Haziran 2012 Cuma

LOR TATLISI

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1/2 kg tatlı lor
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerberi için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerber kaynatılır birkenarda ılınmaya burakılır
Yumurta ve şeker bir kaba alınır yumurta beyazlaşana kadar çırpılır
Üzerine lor eklenir pürüssüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır
Un,pirinç unu,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir karıştırılır ve pürüssüz bir hamur hazırlanır
Yıldız uç takılmış krema torbasına hamur doldurulur yağlanmış tepsiye hamur sıkılır
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbet azar azar üzerine gezdirilir ve şerbet tamamen çektirilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder