Hamuru için malzemelerimiz:
1 paket margarin veya tere yağı
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz(siz kendi damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz)
3 çay kaşığı kişniş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
iç harcı için:
3 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı pul biber
1 tutam karabiber
yarım demetten az maydanoz
tuz
Üzeri için:
yumurta sarısı
çörek otu
Hazırlanışı:
- İlk önce patatesleri soyup üzerini geçecek kadar suyla haşlayıp pişirip süzüyoruz.
- Patatesler pişerken hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamur için ilk önce margarini eritip karıştırma kabımıza döküyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ilave ediyoruz. Un hariç diğer malzemeleri koyup kaşıkla karıştırıyoruz.
- En son olarak azar azar un koyup kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz. Yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamuru 15-20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Soğanı yemeklik olacak şekilde küp küp kesiyoruz.
- Bir tavada 1 yemek kaşığı margarinle kavuruyoruz. Üzerine çatalla ezdiğimiz patatesleri, tuzu, pul biberi, karabiberi ve maydanozu koyup güzelce karıştırıp, ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurdan aldığımız küçük parçaları yuvarlayıp elimizde açıyoruz. İçine hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyup kapatıyoruz. Kapattığımız kısım alt tarafa gelecek.
- Yağladığımız veya pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Üzerilerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
- 180 derecede ayarladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder