Bugünden hayırlı cumalar dilerim tüm ziyaretçilerime sıradaki tarifim sevgili Cahideden...
Malzemelerimize ve yapılışına bakalım...
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un (ortalama)
1 yemek kaşığı instant maya veya 1/3 paket yaşmaya
Arasına sürmek için:125 gr tereyağı
Yumuşak bir hamur yaptım....Mayalanmasını bekledim....
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar aldım...
Merdaneyle uzunlamasına açtım... Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Çokda cıvık hamurla kesme işlemi zor olur...
Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kestim...
Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinmle sürdüm...
Cahidemin dediği gibi hamur kesildikten sonra tereyağ sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
Cahidemin dediği gibi hamur kesildikten sonra tereyağ sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yaptım ve kendi etrafında döndürdüm....
Bir ucu hamurun altına sıkıştırdım.... Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırdım..
Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serptim..
Benim poğaçalarım biraz ince oldular ....
Benden bu kadar selametle kalın..
Benim poğaçalarım biraz ince oldular ....
Benden bu kadar selametle kalın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder