7 Haziran 2012 Perşembe

AMASYA ÇÖREĞİ


Malzemeler:

© 300 gr ceviz
© Yarım çay bardağı kuru maya
© 1 tatlı kaşığı toz şeker
© 1 tatlı kaşığı tuz
© 1 su bardağı ceviz
© 1 su bardağı süt
© 1 su bardağı yoğurt
© 1 su bardağı sıvıyağ
© 1 paket margarin
© 2 yumurta sarısı
© Aldığı kadar un

Yarım çay bardağı kuru maya ılık suyun içinde eritilip yoğurma kabına dökülür. Üzerine 1 su bardağı süt, yoğurt ve sıvıyağ ilave edilir ve margarin koyulur.
Cevizler robotton geçirilip malzemelere eklenir ve karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur yoğrulur. Yoğurma kabının üzeri örtülüp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Tepsi yağlanır ve mayalanan hamurdan iri parçalar kopartılıp yuvarlanarak aralarında boşluk bırakılarak tepsiye dizilir. 2 yumurtanın sarısı çırpılır ve çöreklerin üzerine sürülür. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder