15 Haziran 2012 Cuma

Patatesli Poğaça


                      Ablamdan öğrendiğim bu tarif çok pratik. Geçenlerde onun günü için yapmıştık beraber. Böylece yeni bir patatesli tarifim olmuş oldu. Bu poğaçalar, küçük ve çok güzel. Hem tadı güzel hem de şekli. Denemeniz dileğiyle.


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yaşmaya
  • Aldığı kadar elenmiş un
  • 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • İç harcı için;
  • 4 haşlanmış patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • pul biber, tuz.



Yapılışı:
  1. Patatesleri rendeliyoruz ve kuru soğanı küp küp doğrayıp, hafifçe sıvıyağda kavuruyoruz. Patatesleri ekleyip, bir iki çeviriyoruz. Sonra üzerine tuz ve biber ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
  2. Hamur yoğurma işlemine başlıyoruz. Öncelikle, su, süt bir kaba alıp, içine şeker ve maya ekliyoruz. Mayamızı eritiyoruz. Sonra tuz, yumurta beyazını ve sıvıyağ ekleyip azar azar un eleyerek  kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Hamuru 30 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz, sonra bu yuvarladığımız hamurları açıp, içine biraz sıvıyağ sürüyoruz ve patatesli iç harcınnı her yerine azar azar yayıyoruz. Bir ucundan başlayıp sarmaya başlıyoruz. Ay şekli verip, yağlı tepsiye alıyoruz. Tepside 15 dakika kadar bekletip, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder