Malzemelerimiz:
2 adet yumurta
2,5 çay bardağı şeker
2,5 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 çay bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker. Şerbet pişirilmeyecek.
Hazırlanışı:
- İlk önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Güzelce yağladığımız yuvarlak borcam tepsimize döküyoruz.
- 175 derecede ayarladığımız fırınımız da içi pişip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bu tatlının en büyük özelliği şerbetinin kaynatmadan yapılması.
- Şeker ile suyu bir kapta çırpıcıyla şekeri eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz.
- Kekimiz fırından çıktıktan yaklaşık 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder