Tuz Biber Dergisinde yayınlanan 4. tarif:)
Kaldı 1:)
Bu ekmekçikleri yaptığım gün, aynı saatte kaç adet yediğimi sayamadım!
Üstelik tereyağlı, peynirli, fındık kremalı…
Tanrım bayıldım bayıldım bayıldım…
Çok güzeldi.
İster 5 çayında tüketin, ister akşam yemeklerinizde isterseniz de sabah kahvaltısında.
Tüm öğünlerde sunabilirsiniz.
Bana göre çok pratik ama o kadar da şık bir tarif.
Sunumu çok şık oluyor.
Ben yaptım diyerek gururla sunabilirsiniz:)
E tarife buyurun o halde;
1 cup= 250 ml. su bardağı
Malzemeler
- 3 1/4 cup un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 1/4 cup süt
- 115 gr margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya kuru maya
Yapılışı;
- Sütü, yağı ve şekeri bir sos tenceresine koyun. Hafif ateşte sütü ılıklaştıralım.
- Yağ eriyince ateşi kapatalım ve ılımaya bırakalım.
- Süt elin dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde un, tuz ve mayayı ilave edelim.
- Hepsini iyice karıştıralım ve 1-2 dakika yoğuralım. Hava almayan bir kaba koyalım ya da strech folyoya saralım mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katına çıkıncaya kadar bekleyelim.
- Bu sırada muffin kalıplarımızı yağlayalım. Hamurdan minik parçalar koparalım ve her muffin kalıbına 3 tane yuvarlak parça koyalım.
- Ve muffin kalıplarını da hava geçirmeyecek şekilde muhafaza edip tepsi mayası için bırakalım. Yaklaşık 1 saat daha kalması gerekli. Hamurların kabarması gerekiyor.
- Tepsi mayası da olduktan sonra bir adet çırpılmış yumurtayı üstlerine sürelim ve 175 derece fırında altın sarısı olana dek pişirelim. Yaklaşık 25 dakika.
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder