23 Ocak 2010 Cumartesi

FIRINDA KUZU TANDIR



RESMİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK ÜSTÜNE TIKLAYINIZ


FIRINDA KUZU TANDIR


Şöyle nar gibi tandırda kızarmış et olsa da yesek diye aklımıza gelince ben de evdeki şartlarla yapmaya çalıştım gerçeği gibi olmasa da çok lezzetli oldu
1 adet kuzu ön kol yetti
Eti güzelce yıkayıp düdüklü tencereye koydum üstünü basacak kadar kaynar su ve 1 adet kabuğu soyulmuş baş kısmı 4 e bölünmüş soğanla birlikte ocağa koyup eti dağılmayacak kadar pişirdim
Et için püf noktası:eğer etin lezzetli olmasını istiyorsak mutlaka sıcak kaynar su ile haşlamalıyız çünkü:etin üstüne sıcak su döküldüğünde etin üstünde koruyucu bir tabaka oluşur böylelikle etin kendi suyu içinde kalır ve lezzetli olur
Eğer et suyu kullanmak istiyorsak o zaman et soğuk su ile haşlanır lezzet suyuna geçer
Et pişerken veya haşlanırken tuz atılmaz en son atılır,önce atılırsa et pişmez sert olur
Haşlanan eti ve 1 adet patatesi fırın kabına koyup etin üstüne 2 kaşık kadar domates rendesi, kekik,pul biber döküp kızgın fırında et nar gibi olana dek tuttum
Yanına et suyunu kullanarak bol domatesli(domates rendesi) bulgur pilavı pişirdim
Harika lezzetli oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder