14 Ocak 2010 Perşembe


KARNIBAHAR KIZARTMASI

Selamlar arkadaşlar,bu gün kahvaltıya karnıbahar kızarttım size.Kahvaltı diyorum çünkü ben karnıbahar kızartmasını kahvaltıda bile yerim :) Benim kızartma şeklim biraz farklı.Genelde önce haşlanır,sonra kızartılır.Şekil olarak çok güzel görünüyor belki ama pek tadı olmuyor sanki. Haydi bakalım işte benim tarifim.
Malzemeler
  • 1 küçük boy karnıbahar
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz.
  • Sos için : 1 yumurta,2 yemek kaşığı un,biraz su,tuz.
Yapılışı
Karnıbaharı çok küçük olmayacak şekilde parçalayalım.Bir miktar tuz ekleyerek yarım çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz tavaya alalım kapağını kapatalım,ara ara karıştırarak biraz pembeleşene kadar kavuralım.Diğer tarafta 1 yumurta,tuz,2 yemek kaşığı unu çırpalım eğer kıvamı çok koyu ise boza kıvamına gelene kadar sulandıralım.Pembeleşen karnıbaharların üzerine dökelim,tavanın kapağını tekrar kapatalım.Altı kızarınca karnıbaharları ters çevirip diğer tarafınıda kızartıp,servis tabağına alıp üzerine arzuya göre yoğurt döküp servis edin.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder