24 Ocak 2010 Pazar

DAVET SOFRASI VE KREMALI MANTARLI PATATES




Cumartesi günü yine güzel bir sofra hazırlamak amacıyla mutfaktaydım.Sevgili gönül'e çaya gittiğimde yediğim ve beğendiğim mantarlı kremalı patates'ten yemeğe gelen misafirlerime yaptım,oldukça sevildi.Hem çay sofraları için hem akşam yemeği sofraları için harika bir tarif.Ayrıca sitemde olmayan ama çok sevdiğim zeytin salatasından yaptım ilerleyen günlerde onunda tarifini vericem.Menümdeki diğer yemeklerin tarifi zaten sitemde mevcut.
MENÜMÜZ:
Pilav
Mevsim salata
Zeytin salatası
Kremalı mantarlı patates
Sigara böreği
KREMALI MANTARLI PATATES
MALZEMELER:
4 adet patates
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
1 çay bardağı süt
1/2 kutu krema
1adet kurusoğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
küçük bir kavanoz mantar
üzeri için rendelenmiş taze kaşar
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp soyup püre yapın.İçine tereyağ,bir yemek kaşığı kadar kaşar rendesi ,
süt ,tuz,karabiber koyup iki üç dakika pişirip 20x20 cm.lik küçük kare borcama döşeyin.Diğer
tarafta kurusoğanı minicik minicik doğrayıp zeytinyağda kavurun içine ince kıyılmış konserve mantarları atıp biraz tuz serpipbirkaç dakika karıştırıp altını kapatın.200ml.lik kremanın yarısını mantarlara döküp karıştırıp kremalı mantar karışımını patateslerin üzerine döşeyin.En üste rende taze kaşar serpip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder